top of page

Allergi

Neva Masquerade är en ras många allergiker tål, tack vare att de har lägre halt av proteinet Fel-d1. Det finns i kattens saliv (vilket mestadels hamnar i pälsen när den tvättar sig), tårar, skinn och anala körtlar. Halten av Fel d1 varierar från individ till individ. Och är som störst i hem med  många kattungar, som får proteinet genom amning.

Jag säljer max en kattunge /kull till allergiker. Det måste finnas en beredskapsplan om det inte skulle fungera med katten hemma.

Är Ni allergiska vill jag att Ni hälsar på först i vårt hem när vi inte har kattungar och sedan när de har kommit. Jag tar inte emot enbart när vi har kattungar, då det kan bli missvisande. Det är också viktigt att testa sin allergi hos den honan man önskar köpa kattunge från, då halten varierar från individ till individ. Vid besök vill jag att Ni tar med ett örngott som vi kan  stryka mot katten, för att sedan ta med hem att sova på i ett par nätter för att se om reaktion uppstår. Besöket tar ca en timme när ni får gosa och känna er för och få lite mer information.

Nedan finns länk för den som vill läsa mer:

Siberian Research

bottom of page